Mats Rehnman & Emma Reid

Mats Rehnmanberättare
Emma Reidfiol och altfiol

Mats Rehnman är en av Sveriges främsta artister inom scenberättande. Han har under tjugo år framträtt över hela Sverige och Norden och är en välkänd gäst på berättarfestivaler i mer än tjugo länder. Han har skrivit böcker om storytelling och tränar professionella scenartister. Mats glöder för berättarkonstens utveckling och är ständigt sysselsatt med att definiera och utveckla vår konstart. Han är en av fyra i berättarkompaniet Fabula Storytelling som bl a arrangerar den internationella Fabula Storytelling Festival.

”När Mats berättar går öronen på bio.”
– Sveriges Radio, Samtal pågår

Emma Reid, stjärna i den nya spelmansgenerationen, har sina rötter i både den engelska och svenska traditionen och är idag en av Sveriges mest eftertraktade spelmän. Med ett starkt eget uttryck och erfarenhet från flera olika genrer har Reid utvecklat en djupt personlig spelstil. Hon turnerar i Skandinavien och Storbritannien tillsammans med bl a Ronström Reid, Emma & Ellika, Grovt & grant och engelska stråkkvartetten Methera. Reid har varit anställd teatermusiker på Kungl. Dramaten i Stockholm och är numera även lektor i fiol på Kungl. Musikhögskolan.

”Emmas fiolspel är förtjusande: hon håller publiken trollbunden med varje ton, med en musikalisk dialekt som är hennes egen men grundad i två distinkta traditioner, den engelska och den svenska.”
– Folkworks

Axplock ur repertoaren:

  • Vintergatan
  • Sir Gawain och den gröne riddaren
  • Spökhistorier
  • Metamorf

www.fabulastorytelling.se