Grupper

Ronström Reid

Erik Ronström • gitarrer
Emma Reid • fioler

I ett sprakande, närvarande samspel möts folkmusikerna Erik Ronström och Emma Reid. På gitarrer och fioler leker de fram en glädjefylld musikoas bestående av allt från Ronströms gotländska låtskatt till Reids brittiska arv, från fartfyllda och svängiga danslåtar till smäktande och uttrycksfulla godbitar. Men någon tematik i repertoaren är egentligen irrelevant då spelglädjen, svänget och nyfikenheten smittar av sig på varje låt och varje lyssnare.

Erik Ronström och Emma Reid har musicerat tillsammans sedan 2020, med rivstart i ett samarbete med Gotlands Blåsarkvintett där både traditionella och nyskrivna låtar arrangerades specifikt till ensemblen. Samspelet gav mersmak och Ronström och Reid upptäckte både en gemensam kärlek till flera repertoarer och en snarlik inställning till musicerande. Våren 2022 är duon skivaktuell med debuten Idel öra, där även Gotlands Blåsarkvintett medverkar på ett par spår.

Recension
"Ett av mina bästa minnen från förra året, är från den kvällen jag och min man såg Erik Ronström och Emma Reid spela… Bara Ronström och Reids spelglädje kan förresten få den hårdaste stenen att fälla tårar."
- Jenny Persson, Gotlands Tidningar

Tillbaka till Grupper