Grupper

Rob Harbron & Emma Reid
Rob Harbron • English concertina, sång, gitarr
Emma Reid • fiol, altfiol, sång

Rob Harbron och Emma Reid är båda välkända folkmusiker från norra England. Deras duoframträdanden bjuder på ärlig, optimistisk musik att lyssna till i en intim, akustisk miljö. Publiken får njuta av intrikata detaljer, spontana stämmor och arrangemang som föds ur ett tätt samspel mellan musikerna, och en pågående dialog mellan artist och publik. 2015 släpps duons andra skiva, där de i lekfullt spel upptäcker likheter mellan engelska och svenska danstyper.

Rob spelar med English Acoustic Collective och Kerr Fagan Harbron och är en eftertraktad kompositör och lärare. Han är känd för sin unika spelstil på concertina, är en framstående ackompanjatör och fängslande sångare. Emma bor numera i sitt moderland Sverige, där hon har studerat svensk folkmusik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Emmas djupt personliga spelstil och förmåga att tala genom fiolen gör henne till en enastående musiker. Hon spelar med bl.a. Ellika Frisell, Daniel & Emma och Roger Tallroth Band.

Tillsammans skapar Rob och Emma en naturlig, upplyftande ljudbild, men en varierad repertoar som innefattar egna kompositioner samt traditionella sånger och låtar. Hjärtat i repertoaren är engelsk och svensk dansmusik, som de blåser liv i och anpassar till konsertscenen. Med inspiration från arkivinspelningar och samtida musiker lyfter de fram kärnan i varje låt: vitaliteten, artikulationen och svänget.

Recensioner
"Kombinationen av deras spel är, som väntat, ett rent nöje för sinnena."
- The living Tradition (översatt från engelska)

"… Med varje vändning i melodin hittar Rob fulländade finesser på hans valda instrument och Emmas glädjefulla, jordiga frasering ger upphov till nya överraskningar."
- fRoots (översatt från engelska)

MP3 smakprov
Från albumet New Dogs, Old Tricks, 2006:
The Rose Tree, trad. morris dance tune
Tombigbee Waltz, trad.

Högupplöst bild
www.robertharbron.co.uk

Tillbaka till Grupper