Grupper

Mats Rehnman & Emma Reid
Mats Rehnman • berättare
Emma Reid • fiol och altfiol

Mats Rehnman är en av Sveriges främsta artister inom scenberättande. Han har under tjugo år framträtt över hela Sverige och Norden och är en välkänd gäst på berättarfestivaler i mer än tjugo länder. Han har skrivit böcker om storytelling och tränar professionella scenartister. Mats glöder för berättarkonstens utveckling och är ständigt sysselsatt med att definiera och utveckla vår konstart. Han är en av fyra i berättarkompaniet Fabula Storytelling som bl a arrangerar den internationella Fabula Storytelling Festival.

"När Mats berättar går öronen på bio."
- Sveriges Radio, Samtal pågår

Emma Reid är en av Sveriges mest eftertraktade spelmän. Hon växte upp i England och började spela fiol vid tre års ålder med sin svenska mor. Hon är utbildad vid Newcastle University och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, och blev riksspelman 2006. Emma har en djupt personlig spelstil och en förmåga att tala genom fiolen. Hon turnerar och undervisar i Skandinavien och Storbritannien tillsammans med bl a Sofia Karlsson, Ellika Frisell, Roger Tallroth och engelska stråkkvartetten Methera.

"Emmas fiolspel är förtjusande: hon håller publiken trollbunden med varje ton, med en musikalisk dialekt som är hennes egen men grundad i två distinkta traditioner, den engelska och den svenska."
- Folkworks

Ur repertoaren:

  • Vintergatan
  • Sir Gawain och den gröne riddaren
  • Spökhistorier

Högupplöst bild
www.fabulastorytelling.se

Tillbaka till Grupper