Grupper

Ditt Ditt Darium
Svensk och brittisk folkmusik på sång och fiol.

Ditt Ditt Darium
Emma Reid • fiol
Ebba Jacobsson • sång
Johanna Bölja Hertzberg • sång
Alicia Björnsdotter Abrams • fiol och altfiol

Ditt Ditt Darium arbetar med två mänskliga och två stråkade röster: sångerskorna Johanna Bölja Hertzberg och Ebba Jacobsson samt fiolspelarna Emma Reid och Alicia Björnsdotter Abrams. I medlemmarnas bakgrunder och gruppens repertoar finns både Hälsingland, Bohuslän och England representerat. Med fyra stämmor och fyra berättare låter de en väv av klanger och kontrasterande melodier växa ur det unisona. Melodier är historier. Språk är rytm.

Ditt Ditt Darium spelade ihop för första gången 2003 och har sedan dess turnérat i Sverige och USA samt framträtt i både svensk och amerikansk radio och TV. I november 2007 släppte de sin första skiva, 'Ifrån främmande land'. Den enkla sättningen har visat sig mycket formbar och repertoaren spänner från tvåtakt till femtakt, från svängigt till lyriskt. Ditt Ditt Darium har länge haft en förkärlek för visor från kuster och hav:

Musik som färdas. Musik som färdmedel och färdkost.

Recensioner
"Här fanns både stämningsfulla visor och snabba reels, alla med fina arrangemang. Proffsigt!"
- Folkmusik & Dans

"Skickligt varierar de musiken från högstämda koraler till svängig dansmusik, repertoaren är bred, trevligt presenterad, och [tjejerna har] en glädje som smittar."
- Ljusdalsposten

dittdittdarium.se
myspace.com/dittdittdarium

Tillbaka till Grupper