Grupper

Daniel & Emma
Innerligheten

Daniel Reid • sopran- och barytonsaxofon, piano, dragspel, sång
Emma Reid • fiol, altfiol, sång

"I Emma och Daniel Reids händer blir duetterna på fiol och saxofon rena kärlekshandlingar; känsliga tvåstämmiga möten där instrumenten lindar sig runt varandra och liksom andas unisont."
- Sydsvenskan

När allting runt omkring oss blir större, vildare och stessigare så slår Daniel & Emma ett slag för det enkla, intima och personliga när de bjuder på ärlig och upplyftande ung folkmusik. Det otroligt täta samspelet dem emellan ger plats för improvisation och frihet, och publiken får ett magiskt, nära möte med musiken och artisterna. Trots det lilla formatet så skapas en stor variationsrikedom i dynamik, klanger och sväng.

Daniel är en av Sveriges pionjärer med att spela folkmusik på saxofon. Han är en mångfacetterad musiker med klassisk bakgrund och är lika hemma som solist till stråkkvartett, i ett världsmusikband eller som musikalisk ledare för teatrar. Han briljerar på scen tillsammans med Golbang, FAB, Roger Tallroth Band mm.

Emma har sina rötter i både den engelska och svenska traditionen. Idag är hon ett etablerat namn med otaliga scenframträdanden i bagaget. Emmas personliga spelstil och förmåga att tala genom fiolen gör henne till en enastående musiker. Hon spelar med bl.a. Ellika Frisell, Roger Tallroth, Ian Carr, John McCusker, Daniel Reid och engelska stråkkvartetten Methera.

Daniel & Emma har spelat på stora och små scener i Sverige och Storbritannien. Deras två album 'Innerligheten' och 'Nära & Kära' har rosats av kritiker och spelats i radio på båda sidorna av Nordsjön.

Daniel & Emma har blivit tilldelade Kulturrådets Verksamhetsbidrag för verksamhetsåren 2013, 2014 och 2015.

Recensioner
"Blunda och njut."
- Lira

"Lyhört, varmt, stillsamt och väldigt snyggt spelat... balsam för själen."
- Spelmannen

"Folkmusik i ett helt betagande samspel."
- Tranåsposten

Tillbaka till Grupper