Grupper

Björnsdotter • Reid
Traditionell fiolmusik från Sverige och Storbritannien.

Björnsdotter • Reid
Alicia Björnsdotter Abrams • fiol, altfiol
Emma Reid • fiol

Björnsdotter • Reid presenterar traditionell och nyskriven folkmusik från Sverige och de Brittiska öarna med ett stämspel fyllt av såväl traditionella tekniker som nya idéer. Eleganta och ibland sträva polskor kryddas med blåtoner och intrikata mot-melodier och fiolstämmorna ger svensk smak åt kompositioner av engelske Chris Wood och Robert Harbron.

Alicia Björnsdotter Abrams och Emma Reid har båda en musikerexamen från folkmusikinstitutionen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Emma har också en Master in Music från Newcastle University. Utöver svensk musik har även fioltraditionerna från Shetland och Emmas hemland England en framträdande plats i duons repertoar. De har båda studerat med varsin Shetländsk storspelman; Alicia med Aly Bain och Emma med Catriona MacDonald. Alltsedan debutturnén i USA i oktober 2004 har Björnsdotter • Reid konserterat och undervisat på båda sidor Atlanten.

Recensioner
"Musiken som framförs av dessa två artister lämnar inget som helst att önska av en kvälls underhållning. Deras scenframträdande är fängslande och upplyftande. Man kan inte med exakthet beskriva deras verk utan att riskera att anklagas för överdrift"
- Peg Eves, Producent West Street Arts,(översatt från engelska)

"Det är underbart så som ni spelar tillsammans – som ett instrument."
- Rob Weisberg, WFMU radio (översatt från engelska)

Info om deras album Grovt och grant.

Foto i hög upplösning
A4 affisch

Tillbaka till Grupper